Hlemýždi v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cibule
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 0.09 dl Olej rostlinný
  • 2 kg Hlemýždi
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 1214.8 mg
  • Vláknina 954.5 mg
  • Vitamín A 954.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přimícháme drobně nasekaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, mouku a opláchnutou pokrájenou celerovou nať.

  • 2

    Krátce osmažíme, přidáme 2 kg už uvařených hlemýžďů, sůl, pepř a promícháme.

  • 3

    Hrnec zakryjeme pokličkou, asi 5 minut dusíme.

  • 4

    Poté přilijeme 1,5 dl vína, občas hlemýždě během vaření promícháme a dusíme pod pokličkou 45 minut.

  • 5

    Během dušení můžeme přilít trochu vody podle potřeby.

  • 6

    Uvařené hlemýždě dochutíme solí, podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu