Dušené kuře s okrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 220 g Šunka dušená
  • 500 g Okra - Ibišek jedlý
  • 125 ml Víno bílé
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Kuře
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Tabasco
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2267 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 159 g
  • Sodík 97829 mg
  • Bílkoviny 174 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 701 mg
  • Draslík 2490.5 mg
  • Vláknina 17571.2 mg
  • Vitamín A 17571.2 mg
  • Vitamín B6 3.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.1 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle v kastrolu restujeme osm kousků kuřete dohněda.

  • 2

    Na pánvi smažíme okru, cibuli nadrobno, prolisovaný stroužek česneku, šunku a papriku na kostky. Pak přimícháme kousky rajčat, protlak, víno, bobkový list, sůl, pepř a tabasco. Přidáme kuře.

  • 3

    Vše v hrnci v troubě dusíme asi čtyřicet minut do změknutí a před podáváním pokrm posypeme petrželí.

Komentáře k receptu