Restované olihně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 63 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 466 mg
- Draslík 552.3 mg
- Vláknina 3887.2 mg
- Vitamín A 3887.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně očistíme , dobře omyjeme a odkrojíme jim hlavy.
-
2
Vnitřnosti a vnitřní chrupavkovité kosti dobře omyjeme, necháme odkapat.
-
3
Těla olihní nakrájíme na kroužky přibližně 5 mm silné, která obalíme v hladké mouce.
-
4
V hlubší pánvi si rozpálíme olej a kroužky olihní orestujeme z každé strany dozlatova.
-
5
Pak je teprve osolíme a servírujeme s plátky citronu a snítkou zelené petržele.