Hovězí na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé v chilli omáčce
  • 700 g Hovězí libové
  • 400 g Rajčata
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1025 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 1368.8 mg
  • Vláknina 12419.1 mg
  • Vitamín A 12419.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, pepř, sůl a kostky masa v tom obalíme. V ohnivzdorné pánvi maso pět minut restujeme a pak ho odložíme stranou.

  • 2

    Smícháme nakrájenou cibuli, olej a pět minut restujeme. Pak přidáme dva prolisované stroužky česneku, nasekané chilli papričky a chilli koření. Po minutě zalijeme vývarem, přidáme kousky rajčat, protlak, cukr a maso. V troubě vše dusíme ještě dvě hodiny. Poté přimícháme fazole a prohříváme je ještě dalších třicet minut.

Komentáře k receptu