Dušené jehněcí na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev sterilovaná
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 0.5 šálek Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 97336 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 1499.4 mg
  • Vláknina 16988 mg
  • Vitamín A 16988 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na silné plátky, petržel nasekáme najemno a mrkev nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Jehněčí kotlety, zeleniny, petržel a brambory pomoříme do osolené a opepřené horké vody, aby všechny suroviny byly ponořené. Takhle je dusíme hodinu a půl.

  • 3

    Poté šťávu zahustíme moukou a znova znova ji v troubě dusíme, tentokrát asi deset minut. Pro jemnější pokrm přimícháme mléko.

Komentáře k receptu