Sledě na dieppeský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 233.3 mg
- Draslík 124.3 mg
- Vláknina 2010.3 mg
- Vitamín A 2010.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. Do mísy nalijeme víno, ocet, přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli pokrájenou na proužky, tymián, bobkový list, posekanou petrželku a nadrobno nakrájenou šalotku.
-
2
Do širšího hrnce vložíme očištěné sledě, zalijeme marinádou a na mírném ohni povaříme asi 10–12 minut. Hrnec odstavíme a sledě v marinádě necháme vychladnout.
-
3
Sledě upravíme na talíře, přelijeme vychlazenou marinádou a ozdobíme proužky citronové kůry.