Polévka fazolová s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Petržel kořen
  • 250 g Fazole bílé
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1020 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 5.9 mg
  • Draslík 1440 mg
  • Vláknina 23752.4 mg
  • Vitamín A 23752.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme.

  • 2

    Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka.

  • 3

    Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme.

  • 4

    Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka.

  • 5

    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi.

Komentáře k receptu