Polévka fazolová s klobásou
Suroviny
- 100 g Petržel kořen
- 250 g Fazole bílé
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1020 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 5.9 mg
- Draslík 1440 mg
- Vláknina 23752.4 mg
- Vitamín A 23752.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme.
-
2
Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka.
-
3
Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme.
-
4
Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka.
-
5
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi.