Vařený zubatec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zubatec obecný
  • 13 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Květák
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 2084.6 mg
  • Vláknina 77231.5 mg
  • Vitamín A 77231.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zubatce ponoříme na několik minut do teplé vody, aby se nám lépe očistili šupiny. Rybu očistíme, vykucháme a omyjeme.

  • 2

    Do hrnce s vodou si dáme celou očištěnou cibuli, bobkový list, kuličky pepře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, celého zubatce a hrnec zakryjeme pokličkou.

  • 3

    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu.

  • 4

    Uvařeného zubatce opatrně vyjmeme z vody a položíme na servírovací mísu, kde ho opepříme, polijeme zbytkem olivového oleje,

  • 5

    obložíme plátky citronu a růžičkami vařeného květáku.

  • 6

Komentáře k receptu