Vařený zubatec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 30 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 2084.6 mg
- Vláknina 77231.5 mg
- Vitamín A 77231.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zubatce ponoříme na několik minut do teplé vody, aby se nám lépe očistili šupiny. Rybu očistíme, vykucháme a omyjeme.
-
2
Do hrnce s vodou si dáme celou očištěnou cibuli, bobkový list, kuličky pepře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, celého zubatce a hrnec zakryjeme pokličkou.
-
3
Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu.
-
4
Uvařeného zubatce opatrně vyjmeme z vody a položíme na servírovací mísu, kde ho opepříme, polijeme zbytkem olivového oleje,
-
5
obložíme plátky citronu a růžičkami vařeného květáku.
-
6