Kapr na cibuli s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 6 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Cibule
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1325.6 mg
  • Vláknina 9205 mg
  • Vitamín A 9205 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 14.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky, v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji.

  • 2

    Rýží dobře promyjeme, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přisypeme tymián, promícháme a zalijeme 5-6 dl horké vody. Pánev zakryjeme pokličkou a odstavíme z plotny.

  • 3

    Kapra očistíme, vykucháme a dobře omyjeme. Na bocích kapra, od páteře směrem dolů, uděláme nožem zářezy hluboké asi 5 mm a od sebe přibližně 3 cm. Pak kapra potřeme olejem, celého osolíme a opepříme.

  • 4

    Pekáč vymažeme olejem, dáme do něj rovnoměrně rýži s cibulí, na rýži položíme kapra a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C do změknutí masa.

  • 5

    Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.

Komentáře k receptu