Kapr na cibuli s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 47 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1325.6 mg
- Vláknina 9205 mg
- Vitamín A 9205 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 14.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky, v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji.
-
2
Rýží dobře promyjeme, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přisypeme tymián, promícháme a zalijeme 5-6 dl horké vody. Pánev zakryjeme pokličkou a odstavíme z plotny.
-
3
Kapra očistíme, vykucháme a dobře omyjeme. Na bocích kapra, od páteře směrem dolů, uděláme nožem zářezy hluboké asi 5 mm a od sebe přibližně 3 cm. Pak kapra potřeme olejem, celého osolíme a opepříme.
-
4
Pekáč vymažeme olejem, dáme do něj rovnoměrně rýži s cibulí, na rýži položíme kapra a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C do změknutí masa.
-
5
Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.