Thajská lososí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Losos obecný
  • 5 g Zázvor celý
  • 65 g Nudle čínské vaječné
  • 1 g Koriandr čerstvý
  • 5 ml Olej stolní
  • 1 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1040 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 39.7 mg
  • Draslík 534.3 mg
  • Vláknina 2487.3 mg
  • Vitamín A 2487.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zakoupené nudle připravíme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme najemno a opečeme dozlatova na oleji. Cibulový základ přelijeme rybím vývarem, přidáme na tyčinky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený zázvor a porce lososa. Vše na mírném plameni vaříme 20 minut.

  • 2

    Lososa z polévky vyndáme a necháme trochu zchladnout. Z rybího masa odstraníme kůži a kosti a natrháme na kousky. Takto připravenou rybu opět vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme chilli papričku zbavenou semínek, kterou nakrájíme na proužky. Polévku ochutíme rybí omáčkou, citronovou šťávou a červenou paprikou. Do hrnce ještě přidáme okapané nudle a 2 lžíce koriandru. Nakonec vše prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.

  • 3

    Polévku zdobíme natrhaným koriandrem.

Komentáře k receptu