Vdolečky z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 67.3 mg
  • Vláknina 4229.3 mg
  • Vitamín A 4229.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 220 °C.

  • 2

    Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme podmáslí, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi jeden centimetr silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a potřeme mlékem. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut. Placičky podáváme teplé.

Komentáře k receptu