Chlebíček s ořechy a čokoládou
Suroviny
- 130 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Ořechy vlašské
- 100 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Čokoláda hořká
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 30 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 129.9 mg
- Draslík 197.6 mg
- Vláknina 3785.6 mg
- Vitamín A 3785.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem a vysypeme krupicovým cukrem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
V míse ušleháme do pěny máslo, přidáme cukr, postupně vejce a řádně vymícháme.
-
3
V jiné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, přidáme kukuřičnou mouku, strouhanou kůru a vmícháme do tukové směsi. Přimícháme vanilku, posekané ořechy, hrozinky a hrubě strouhanou čokoládu. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi čtyřicet pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky, které sypeme moučkovým cukrem.