Noky s vepřovým masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Celer - nať
  • 50 g Cibule
  • 350 g Vepřové maso libové
  • 50 g Petržel - nať
  • 30 g Olivy černé
  • 250 g Paprika žlutá
  • 800 g Bramborové noky
  • 10 g Oregano sušené
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 634.2 mg
  • Vláknina 9454 mg
  • Vitamín A 9454 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2215.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kostky masa naložíme do citronové šťávy, 2 stroužků česneku, oregána, oleje, soli a pepře. Dáme na hodinu do ledničky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme zbývající olej, přidáme nasekanou cibuli, špetku soli a smažíme 5 minut doměkka. Přidáme zbylý česnek nakrájený na plátky, celer, sekanou petrželku a papriky nakrájené na větší kousky. Na mírném ohni vaříme cca 10 minut, dokud papriky nezměknou. Přidáme protlak a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme maso i s marinádou, vývar a nezakryté necháme mírně vařit cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a omáčka nezměkne.

  • 3

    Mezitím ve velkém množství vody uvaříme noky dle návodu. Přelijeme omáčkou, posypeme sekanými olivami a podáváme.

Komentáře k receptu