Chřest s pistáciovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 680 g Chřest bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 391 mg
  • Vláknina 8004.8 mg
  • Vitamín A 8004.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 200 °C. Očistíme chřest a odkrájíme jeho dřevnaté části. Rozložíme ho rovnoměrně na plech, pokapeme olejem a lehce protřepeme, aby se olej dostal všude. Přidáme sůl, pepř a pečeme asi 20-25 minut, dokud chřest nezměkne.

  • 2

    Mezitím připravíme majonézu, pesto, nadrobno nasekané pistácie a na jemno nasekaný stroužek česneku, vše smícháme. Osolíme, opepříme a celou směs podáváme s pečeným chřestem.

Komentáře k receptu