Zeleninová janija s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 200 g Paprika zelená
  • 250 g Rajčata
  • 50 g Rýže loupaná
  • 4 g Máta
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.54 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2185.9 mg
  • Vláknina 36920.2 mg
  • Vitamín A 36920.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole den předem namočíme do vody.

  • 2

    Druhý den fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme je čistou vodou a dáme vařit. K fazolím přidáme sůl, polovinu oleje, očištěnou rozkrájenou cibuli, omyté pokrájené papriky (bez jádřinců), feferonky, které jsme si předem osmažili na rozpáleném oleji a vše vaříme doměkka.

  • 3

    V pánvi na oleji, ve kterém jsme smažili feferonky, ještě zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propranou rýži, mletou papriku, na kostičky pokrájená omytá rajčata a 1 dl vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut. Pak vše opatrně přidáme do hrnce k fazolím a vaříme spolu do změknutí.

  • 4

    Když je rýže měkká, přisypeme drobně nakrájenou mátu s petrželkou, dosolíme podle chuti a 5-10 minut povaříme.

Komentáře k receptu