Zelenino-ovocný salát s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 554.8 mg
- Vláknina 8461 mg
- Vitamín A 8461 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na drobné kousky nakrájíme zelí, jablka, celer, sýr a hroznové víno, a poté ještě na dlouhé drobné nudličky řepu.
-
2
Dresink na salát vytvoříme smícháním těchto ingrediencí: nízkotučného jogurtu, majonézy, šťávy z citronu a nakonec podle chuti přidáme pepř.
-
3
Na talíře naklademe listy salátu a do nich dáme zeleninovou směs a na úplný závěr zasypeme mákem.