Polévka se smaženou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Sýr Čedar
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 balení Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 1468 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 17.6 mg
  • Draslík 752 mg
  • Vláknina 12827.2 mg
  • Vitamín A 12827.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi si lehce rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, na kostičky pokrájenou bramboru a mrkev a nakonec zeleninu zasypeme kmínem. Zeleninu smažíme do té doby, než změkne a pravidelně ji mícháme.

  • 2

    V hrnci si připravíme 1 l zeleninového vývaru a vložíme do něj osmaženou zeleninu. Přidáme najemno nakrájený celer, cuketu a přivedeme do varu. Vaříme tak dlouho, cca 10 minut, až nám cuketa i celer změknou.

  • 3

    Poté přidáme fazolové lusky, nakrájené na 2 cm kousky, konzervované fazolové lusky a loupaná rajčata. Povaříme 5 minut, aby fazole změkly, a poté podáváme se strouhaným sýrem navrchu.

Komentáře k receptu