Cizrna s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 23 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 1101.7 mg
- Vláknina 39047.5 mg
- Vitamín A 39047.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem si namočíme promytou cizrnu do vody. Druhý den ji scedíme a dáme vařit do 2 l čisté vody. Vaříme skoro doměkka, potom ji scedíme.
-
2
V hluboké pánvi na rozpáleném oleji s máslem osmažíme z každé strany krajíc chleba.
-
3
Vyndáme ho z omastku a místo něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli
-
4
dorůžova. K cibuli přidáme drobně pokrájená oloupaná rajčata, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme. Když jsou rajčata rozvařená, přidáme cizrnu, rozdrcený česnek, žloutek z natvrdo uvařeného vejce, posekaný uvařený bílek, osmažený chléb, sůl a 1-2 dl vody. Promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 30-40 minut.
-
5
Pokud by se nám voda během vaření vydusila, přilijeme ji podle potřeby a dosolíme dle chuti.
-
8