Žampiony na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 302.3 mg
- Vláknina 1334.9 mg
- Vitamín A 1334.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší žampiony omyjeme, případně očistíme.
-
2
Do hrnce nalijeme olivový olej, přisypeme jemně pokrájenou šalotku, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Ty necháme v oleji smažit asi dvě minuty a přisypeme posekanou petrželku, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a opepříme.
-
3
Hrnec přiklopíme a zprudka vaříme 3-4 minuty. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
-
4
Žampiony upravíme na talířky a přelijeme omáčkou, ve které se vařily.