Žampiony na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 60 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.3 mg
  • Vláknina 1334.9 mg
  • Vitamín A 1334.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší žampiony omyjeme, případně očistíme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme olivový olej, přisypeme jemně pokrájenou šalotku, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Ty necháme v oleji smažit asi dvě minuty a přisypeme posekanou petrželku, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a opepříme.

  • 3

    Hrnec přiklopíme a zprudka vaříme 3-4 minuty. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

  • 4

    Žampiony upravíme na talířky a přelijeme omáčkou, ve které se vařily.

Komentáře k receptu