Pastevecký koláč
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
- 500 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 500 g Tuřín
- 50 g Petržel - nať
- 20 g Tymián čerstvý
- 750 g Hovězí maso mleté
- 50 g Protlak rajčatový
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 300 ml Vývar z hovězích kostí
- 1.33 ml Olej stolní
- 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 65 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 117.3 mg
- Draslík 1136.7 mg
- Vláknina 10370 mg
- Vitamín A 10370 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10 minut do zlatova. Vmícháme vývar, protlak, worchester, tymián, sůl a pepř. Vaříme asi 40 minut.
-
2
Mezitím uvaříme brambory a tuřín doměkka. Rozmačkáme a vmícháme polovinu másla, smetanu, sůl a pepř.
-
3
Masovou směs dáme do zapékací misky navršíme brambory, poklademe zbytkem másla a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 40 minut. Před podáváním zdobíme petrželkou.