Frankfurtská polévka v chlebu
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
- 200 g Párky Vídeňské
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 4 ks Chléb konzumní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1490 kcal
- Sacharidy 257 g
- Tuky 28 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 103.8 mg
- Vláknina 1244.8 mg
- Vitamín A 1244.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme cibuli, párky nakrájíme na kolečka, vše osmahneme na másle.
-
2
Přidáme česnek, zaprášíme moukou, sladkou paprikou, osmahneme a zalijeme vodou.
-
3
Přidáme masox a vaříme. Poté dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.
-
4
Polévku podáváme v kulatém chlebu, který seřízneme a vydlabeme.