Chřest s trhancem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 3000 g Chřest bílý
  • 500 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 437.9 mg
  • Draslík 844.9 mg
  • Vláknina 19342.2 mg
  • Vitamín A 19342.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a podusíme v osolené vodě se lžící másla a špetkou cukru 25-30 minut.

  • 2

    V hrnku rozpustíme 375g másla a vzniklou pěnu odstraníme. 3 žloutky s citronovou šťávou a vínem ušleháme v horké vodní lázni do pěny a po troškách vmícháme rozpuštěné máslo. Okořeníme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme pevný sníh. Mléko, mouku, žloutky a lžičku soli utřeme dohladka a zlehka vmícháme sníh.

  • 4

    Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a po částech přidáváme připravené těsto. Krátce je opečeme po jedné straně, roztrháme vidličkou a dopečeme.

  • 5

    Chřest s trhancem upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu