Kachna na sherry a česneku
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
- 1.77 ml Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.75 šálek Bujón slepičí
- 0.25 šálek Sherry brandy
- 0.5 šálek Olivy zelené
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 11 g
- Sodík 9503 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 97.3 mg
- Draslík 521.5 mg
- Vláknina 6185 mg
- Vitamín A 6185 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky oliv necháme odstát v teplé vodě. Okořeněná kachní prsa restujeme propíchaná na pánvi asi jednu hodinu. Mezitím si osmažíme na oleji nakrájenou cibuli a mrkev nadrobno a tři prolisované stroužky česneku. Po vyjmutí kachny ji naporcujeme a položíme do kastrůlku se směsí.
-
2
Z pánve slijeme olej, přidáme bujon a odmáčíme zbytky masa ze dna, ty scedíme do kastrůlku. Přidáme olivy, tymián, petržel, sůl, pepř a sherry. Přivedeme k varu a pak hodin dopékáme v troubě.