Kuře na chilli a česneku
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Garnátová pasta
- 1 ks Datle
- 3 ks Ořechy vlašské
- 1 ks Česnek
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Zázvor mletý
- 1 ks Kurkuma
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2016 kcal
- Sacharidy 255 g
- Tuky 94 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 255 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 3960.4 mg
- Vláknina 50308 mg
- Vitamín A 50308 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu směsí pasty, datlí, omáčky, soli, pepře a olejů. Po promíchání potřeme kuře zevnitř i z venku a marinujeme přibližně patnáct minut.
-
2
Do hmoždíře přidáme šalotky, pět stroužků česneku, chilli papričku, kurkumu, zázvor, ořechy, sůl a všechno zpracujeme.
-
3
Kuře a marinádu vložíme do hrnce, přidáme směs z koření, bobkový list, list citronely (citronové trávy), vodu a vše vaříme pod poklicí asi jednu hodinu. Hotové kuře polijeme šťávou.