Lilková janija
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 30 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 858.7 mg
- Vláknina 22521 mg
- Vitamín A 22521 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit".
-
2
Omytá oloupaná rajčata pokrájíme na kostky.
-
3
Po půl hodině lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
-
4
Lilek obalíme v mouce a restujeme v zapékací míse na rozpáleném oleji dozlatova.
-
5
Lilek dáme stranou a na tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, lilky vrátíme zpět, přidáme rajčata s rozmačkaným česnekem, sůl, citronovou šťávu, bobkové listy, vše promícháme, přilijeme horkou vodu, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do předehřáté trouby.
-
6
Pečeme při 175 °C tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva je dostatečně hustá.
-
7
Lilkovou janiju podáváme s drobně nakrájenou petrželkou.