Chobotničky se zeleninou na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Olej stolní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Sójové výhonky
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Řeřicha
  • 2 ks Okurka salátová
  • 10 ks Chobotnice
  • 1 ks Chilli omáčka
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Hořčičné semínko
  • 1 šálek Zázvor nakládaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 36.2 mg
  • Draslík 729.4 mg
  • Vláknina 4416.5 mg
  • Vitamín A 4416.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu směsí koriandrové nati, dvou stroužků česneku, citronové šťávy a chilli omáčky. Očištěné chobotničky bez kůže a hlav marinujeme v omáčce v lednici asi dvě hodiny. Okurky nakrájíme na dlouhé a velmi slabé plátky, papriku taktéž.

  • 2

    Zeleninu smícháme s řeřichou, zázvorem, semínky, koriandrem a sójovými klíčky a necháme uležet.

  • 3

    Česnek osmažíme dozlatova a marinádu z chobotniček převaříme. Chobotničky smažíme asi tři až čtyři minuty na wok pánvi. Chobotničky podáváme se salátem a přelijeme dresinkem.

Komentáře k receptu