Chobotničky se zeleninou na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 63 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 36.2 mg
- Draslík 729.4 mg
- Vláknina 4416.5 mg
- Vitamín A 4416.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu směsí koriandrové nati, dvou stroužků česneku, citronové šťávy a chilli omáčky. Očištěné chobotničky bez kůže a hlav marinujeme v omáčce v lednici asi dvě hodiny. Okurky nakrájíme na dlouhé a velmi slabé plátky, papriku taktéž.
-
2
Zeleninu smícháme s řeřichou, zázvorem, semínky, koriandrem a sójovými klíčky a necháme uležet.
-
3
Česnek osmažíme dozlatova a marinádu z chobotniček převaříme. Chobotničky smažíme asi tři až čtyři minuty na wok pánvi. Chobotničky podáváme se salátem a přelijeme dresinkem.