Míchaná zelenina na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
- Sacharidy 155 g
- Tuky 200 g
- Sodík 1276 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 149 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5029.4 mg
- Vláknina 133878 mg
- Vitamín A 133878 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 265.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata s mrkví nakrájíme na kolečka.
-
3
Z artyčoků odstraníme lodyhy a tvrdé lístky, ostatní nakrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky.
-
4
Všechnu zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
5
Zeleninu poklademe do velké pánve vymazanou máslem, posypeme tymiánem a na povrch dáme rozlámané bobkové listy.
-
6
K zelenině přilijeme 1/4 l vína, 1 d l olivového oleje, 1-2 dl vody a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka.
-
7
Tuto zeleninu můžeme podávat teplou i studenou.
-
8