Srnčí řízky s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí maso
  • 80 g Máslo bylinkové
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 681 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí hřbet vykostíme, očistíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme je, potřeme olejem a necháme v porcelánové míse 48 hodin v chladničce nakřehnout.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji.

  • 3

    Řízky podáváme na nahřátých talířích, pokladené na kolečka nakrájeným bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu