Gratinované telecí filé
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 150 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brokolice
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 315.6 mg
- Draslík 981.1 mg
- Vláknina 8115.5 mg
- Vitamín A 8115.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme chvíli v chladu odležet. Očištěnou zeleninu a brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vychladnutí nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a brokolici rozdělíme na růžičky. Plátky masa poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na másle. Urovnáme do pekáče a obložíme zeleninou. Žloutky, smetanu a nastrouhaný sýr promícháme, přidáme nasekanou petrželku a směs rozdělíme na maso se zeleninou. Pokrm zprudka zapečeme v horké troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hráškovým pyré.