Gratinované telecí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brokolice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 315.6 mg
  • Draslík 981.1 mg
  • Vláknina 8115.5 mg
  • Vitamín A 8115.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme chvíli v chladu odležet. Očištěnou zeleninu a brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vychladnutí nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a brokolici rozdělíme na růžičky. Plátky masa poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na másle. Urovnáme do pekáče a obložíme zeleninou. Žloutky, smetanu a nastrouhaný sýr promícháme, přidáme nasekanou petrželku a směs rozdělíme na maso se zeleninou. Pokrm zprudka zapečeme v horké troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hráškovým pyré.

Komentáře k receptu