Kuřecí játra s hráškem
Suroviny
- 750 g Játra kuřecí
- 40 g Mandle
- 500 g Rajčata
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 10 ks Šalvěj čerstvá
- 6 stroužek Česnek
- 0.04 dl Olej olivový
- 0.04 dl Olej olivový
- 3 dl Voda pitná
- 0.5 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Hrášek
- 1 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 24 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 517.5 mg
- Draslík 1259.1 mg
- Vláknina 28350.8 mg
- Vitamín A 28350.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131 mg
- Vitamín E 8.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K tomuto pokrmu budeme potřebovat na přípravu 3 větší pánve.
-
2
V první pánvi na olivovém oleji orestujeme omytá kuřecí játra, která jen trochu nakrájíme. Ve druhé pánvičce na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahneme pokrájený česnek, oloupané mandle, posekané nadrobno a omytá oloupaná rajčata, pokrájená na kostičky.
-
3
Vše po chvilce restování zakryjeme pokličkou a dusíme 10-15 minut.
-
4
Na poslední pánev nalijeme slunečnicový olej, přisypeme k němu 2 lžíce cukru, necháme mírně zkaramelizovat, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou krátce orestujeme. Na cibuli dáme čerstvý zelený hrášek, zalijeme 2-3 dl teplé vody, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. K játrům přidáme rajčatovo-mandlovou omáčku, zelený hrášek, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a spolu dusíme 15-20 minut. Játra s hráškem servírujeme na talíři s pokladenými lístky čerstvé šalvěje a drobně pokrájenou petrželkou.