Portugalská fazolová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Fazole červené sterilované
  • 450 g Salám drůbeží
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 934.5 mg
  • Vláknina 25336 mg
  • Vitamín A 25336 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelenou papriku, zelí a rajčata nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Hrnec naplníme do 2/3 vodou a vývarem. Veškerou zeleninu a nakrájený salám vložíme do hrnce a přivede k varu. Oheň ztlumíme, hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni.

  • 3

    Polévku vaříme cca 2 hodiny za občasného míchání. Dochutíme solí a pepřem. Při podávání polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu