Zapečený losos v sýrovém nákypu
Suroviny
- 600 g Losos - filety
- 150 ml Vývar rybí
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Sýr Čedar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 24 g
- Sodík 754 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 248.9 mg
- Draslík 628.8 mg
- Vláknina 2727.3 mg
- Vitamín A 2727.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka k němu přimícháme ušlehanou smetanu, nastrouhaný sýr, žloutky a strouhanku. Okořeníme muškátovým květem a nasekanou petrželkou.
-
3
Porce lososa pošírujeme asi 10 minut v rybím vývaru. Vývar slijeme, maso osušíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přikryjeme připravenou nákypovou hmotou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.