Zelný salát pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1723 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 355.1 mg
- Vláknina 10240 mg
- Vitamín A 10240 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na čtverečky. Krátce je spaříme vařící vodou a necháme okapat.
-
2
Potom zelí osolíme a necháme prochladnout. Přidáme ocet, olej, cukr a na malé kousky nakrájenou papriku. Vše promícháme a necháme odležet v chladu.
-
3
Zelný salát podáváme vychlazený.