Polévka z krkovice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jehněčí krkovice
  • 50 g Klobása uzená
  • 20 g Olivy černé
  • 15 g Citrony
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 585.4 mg
  • Vláknina 4742.3 mg
  • Vitamín A 4742.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na menší kousky nakrájíme cibuli, olivy, rajče, klobásu, citrón a okurky.

  • 2

    Maso nakrájíme na proužky.

  • 3

    Nakrájené maso opečeme na oleji s cibulí, když maso změkne přidáme rajčatový protlak, kapary, rajčata, citrón, olivy, okurky, bobkový list, sůl, pepř, kopr a vodu.

  • 4

    Když je maso zcela hotové přidáme do polévky připravenou klobásu.

  • 5

    Vše jen krátce povaříme a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu