Skopové na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Houby čerstvé
  • 750 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 660.5 mg
  • Vláknina 8805.8 mg
  • Vitamín A 8805.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přelijeme bílým vínem a odložíme do chladničky na 30 minut. V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme drobně pokrájenou cibuli, posypeme paprikou, přidáme na kostičky pokrájená rajčata, která jsme předtím spařili a oloupali. Maso s marinádou vlijeme na rajčata, přidáme nadrobno pokrájené žampiony nebo hřiby, saturejku a pokrájený česnek. Vše řádně promícháme, podlijeme 2 dl horké vody a dusíme při mírné teplotě minimálně 1 hodinu do doby, až bude maso měkké a bez vody.

  • 2

    Skopové na houbách dochutíme solí a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu