Drůbeží krém s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 150 g Chřest zelený
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 800 ml Rýžová kaše
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 266.6 mg
  • Vláknina 2426.5 mg
  • Vitamín A 2426.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, přilijeme 50 ml smetany, vývar a rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu vmícháme do rýžové kaše, ochutíme solí a pepřem. Nakonec přimícháme zbylou smetanu.

  • 2

    Chřest pokrájíme na slabé proužky a lehce orestujeme na másle.

  • 3

    Do talíře nalijeme drůbeží krém a na povrchu ozdobíme několika proužky orestovaného chřestu.

Komentáře k receptu