Zeleninová janija s masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 47 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 1331.7 mg
- Vláknina 14076 mg
- Vitamín A 14076 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 162.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Lilek oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme, dáme do misky a necháme "vypotit". Po 1/2 hodině ho propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Maso vyndáme z oleje a na něm ještě zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní drobně pokrájená oloupaná rajčata a mletou papriku. Rajčata podusíme a maso vrátíme k zelenině. Osolíme, dolijeme 1-2dl vody a vaříme do doby, než bude maso měkké. Ke konci vaření přidáme pokrájené lilky a papriky, osolíme podle chuti a povaříme 15 minut.
-
2
Janiju podáváme s posekanou petrželkou.
-
3