Florentinky ochucené zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 150 g Čokoláda bílá
  • 1.3 šálek Mandle plátky
  • 0.333333 šálek Mouka polohrubá
  • 0.333333 šálek Pomerančová kůra
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 0.25 šálek Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 187.8 mg
  • Vláknina 7714.8 mg
  • Vitamín A 7714.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme plech na pečení, který vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 2

    V hrnečku na středním plameni rozehřejeme a smícháme máslo, cukr, smetanu a med. Když se vše spojí, necháme za stálého míchání jen krátce povařit.

  • 3

    Přendáme mimo plotnu a do vzniklé směsi přimícháme mandlové plátky, zázvor, mouku, pomerančovou kůru a třetinu nastrouhané čokolády na vaření.

  • 4

    Ze směsi klademe na plech lžící hromádky, jednotlivé hromádky zploštíme na tenké placky.

  • 5

    Placky pečeme 7 minut do zlatohnědé barvy.

  • 6

    Hotové placky přendáme na tác a necháme zcela vystydnout.

  • 7

    Mezitím rozpustíme nad párou bílou i tmavou čokoládu.

  • 8

    Vystydlé florentinky potíráme z vrchu rozpuštěnou čokoládou. Půlku florentinky bílou čokoládou a druhou polovinu tmavou čokoládou, takže vzniknou dvoubarevné florentinky, které po zaschnutí čokolády můžeme servírovat.

Komentáře k receptu