Rouille s chillli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 56.3 mg
  • Vláknina 1336.3 mg
  • Vitamín A 1336.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze staršího bílého chleba odstraníme kůrky. Středy chleba přelijeme vodou, necháme asi 30 vteřin nasáknout a poté nadbytečnou vodu vymačkáme. Vymačkanou tekutinu odložíme.

  • 2

    Nahrubo rozkrájený česnek a chilli papričky dáme do hmoždíře, přidáme špetku soli a vše utřeme na hladkou pastu.

  • 3

    Promícháme chléb s pastou. Za stálého míchání přidáme panenský olivový olej. Pokud se nám směs začne rozdělovat, přidáme trochu tekutiny vymačkané z chleba. Nakonec do pasty vmícháme rajčatový protlak a podle chuti cayenský pepř.

Komentáře k receptu