Zapečené brambory s ratotouille
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1756 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 147 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 165.8 mg
- Draslík 2667 mg
- Vláknina 45404.5 mg
- Vitamín A 45404.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 150.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory, oloupané a nakrájené na kostičky, vaříme s mrkví nakrájenou na kostičky. Po patnácti minutách slijeme vodu, přidáme máslo, pepř a mačkáním vypracujeme v kaši.
-
2
Na pánev položíme rozetřený stroužek česneku a po třech minutách smažení přidáme přepůlené párky. Zhnědnou přibližně po deseti až patnácti minutách. Přimícháme ratatouille, sterilizované fazole a necháme dobře prohřát.
-
3
Směs vložíme do zapékací mísy, pokryjeme kaší a strouhaným čedarem a grilujeme tři minuty v předehřátém grilu na střední teplotu. Mezitím krátce uvaříme oloupanou, nakrájenou tykev a hráškové lusky. Ty po ugrilování nasypeme do zapékací mísy.