Vepřové řízky s pomerančem a hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 20 ml Olej stolní
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 25 ml Hořčice
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 577.2 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuk na okrajích kotlet nařízneme ostrým nožem ve dvoucentimetrových vzdálenostech, osolíme a opepříme. Worcesterskou omáčku smícháme s hořčicí, olejem, prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme kotlety z obou stran i boků.

  • 2

    Rozpustíme polovinu másla a usmažíme v něm řízky po dobu asi 6-ti minut z obou stran. Po dvou minutách je potíráme máslem.

  • 3

    Na zbytku másla jemně a pomalu smažíme kolečka pomeranče z obou stran.

  • 4

    Osmažené kolečka pomeranče klademe na připravené horké řízky.

Komentáře k receptu