Křupavé chlebíčky s drůbežími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra drůbeží
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 198.8 mg
  • Draslík 578 mg
  • Vláknina 1185.8 mg
  • Vitamín A 1185.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chléb nasucho opečeme.

  • 2

    Očištěná a omytá játra naškrábeme nožem a v misce promícháme s nasekanou šalotkou, rozetřeným česnekem, čerstvými žloutky, smetanou, změklým máslem, solí, pepřem a tymiánem.

  • 3

    Směsí potřeme opečené toasty a krátce je zapečeme pod grilem. Posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.

  • 4

    Každý toast ozdobíme plátkem omytého rajčete a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu