Křupavé chlebíčky s drůbežími játry
Suroviny
- 300 g Játra drůbeží
- 40 g Sýr Eidam cihla 40%
- 4 krajíc Chléb toastový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 198.8 mg
- Draslík 578 mg
- Vláknina 1185.8 mg
- Vitamín A 1185.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toastový chléb nasucho opečeme.
-
2
Očištěná a omytá játra naškrábeme nožem a v misce promícháme s nasekanou šalotkou, rozetřeným česnekem, čerstvými žloutky, smetanou, změklým máslem, solí, pepřem a tymiánem.
-
3
Směsí potřeme opečené toasty a krátce je zapečeme pod grilem. Posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
-
4
Každý toast ozdobíme plátkem omytého rajčete a snítkou petrželky.