Gratinovaná vejce po toskánsku
Suroviny
- 40 g Mozzarella
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Bazalka
- 2 ks Cibule červená
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olivy nakládané
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 253.2 mg
- Draslík 395.4 mg
- Vláknina 5250.3 mg
- Vitamín A 5250.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekaný česnek, vše krátce podusíme a přidáme rajčatový protlak a spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme, opepříme a dusíme do částečného odpaření tekutiny. Necháme vychladnout.
-
2
Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek, uprostřed vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj vejce. Posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenými olivami a přikryjeme plátkem mozzarelly.
-
3
Pokrm zapečeme pod grilem nebo v troubě dozlatova.
-
4
Podáváme ozdobené snítkou bazalky.