Červený pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 750 g Rajčata
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 l Vývar jehněčí
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1362 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 231.4 mg
  • Draslík 2048.5 mg
  • Vláknina 60372 mg
  • Vitamín A 60372 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1956.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky.

  • 2

    Jehněčí maso můžeme nahradit vepřovým. Maso dáme vařit s kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel), pepřem a solí. Když je maso měkké, scedíme ho a vývar si necháme.

  • 3

    V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a dáme na něj oloupaná, nadrobno pokrájená rajčata, zakryjeme a dusíme. Vznikne nám hustá omáčka, ke které přidáme dobře opranou rýži a dusíme do poloměkka.

  • 4

    Poté přidáme maso, přilijeme 1 l vývaru, osolíme a vaříme do doby, než bude rýže měkká a omáčka bude hustá.

  • 5

    Červený pilaf nakonec dochutíme pepřem a dosolíme podle chuti.

Komentáře k receptu