Vepřové závitky s paprikami a olivami
Suroviny
- 500 g Cibule
- 800 g Vepřová kýta
- 100 g Olivy černé
- 150 g Sýr Gouda 45%
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 177.6 mg
- Draslík 1061.8 mg
- Vláknina 8513.8 mg
- Vitamín A 8513.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy vypeckujeme a polovinu jich najemno nasekáme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Posypeme je citronovou kůrou a obložíme plátky sýra, olivami a paprikami. Stočíme do závitků a sepneme párátky.
-
3
Závitky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Do výpeku přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Zaprášíme mletou paprikou, přilijeme vývar, citronovou šťávu a přidáme rajčatový protlak. Promícháme, vložíme závitky a pod pokličkou dusíme asi 40 minut. Nakonec do omáčky přidáme smetanu a zbylé olivy.
-
4
Podáváme s těstovinami.