Kuřecí pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1135 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 59 g
- Sodík 60156 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 353.2 mg
- Draslík 1352 mg
- Vláknina 625 mg
- Vitamín A 625 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme celé kuře, zalijeme bujónem a vaříme 45 minut. Kuře vyjmeme, vykostíme, prsíčka dáme stranou a zbytek masa nakrájíme na malé kousky. K masu přisypeme vařenou rýži, zalijeme trochou vývaru a rozmixujeme. Konzistenci upravíme zbylým vývarem a znovu přivedeme k varu.
-
2
Ve smetaně rozkvedláme žloutky a pomalu vléváme do vroucí polévky. Odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme 4 lžíce másla. Podáváme v polévkové míse.
-
3
Do talíře dáme několik kostiček kuřecích prsíček, které jsme si odložili, a zalijeme kuřecím krémem.