Řezy z hořké čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Čokoláda hořká
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 70 g Čokoládové kousky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 220.8 mg
  • Draslík 220 mg
  • Vláknina 7085.6 mg
  • Vitamín A 7085.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme pekáček (cca 33x23 cm), vyložíme ho pečícím papírem a pomažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V míse ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a poté i mouku. Čokoládovou drť vmícháme až na závěr.

  • 3

    Hotové těsto vlijeme do připraveného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. V pekáčku je necháme i vychladnout.

  • 4

    Poté upečené těsto v pekáčku objedeme kolem okraje nožem, aby se nám lépe vyklopilo. Odstraníme pečící papír a ostrým nožem krájíme řezy.

Komentáře k receptu