Humrová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 30 g Petržel - nať
  • 300 g Humr
  • 150 g Rýže dušená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mrkev kořen
  • 50 ml Martell cognac
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 897 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 44.6 mg
  • Draslík 179.1 mg
  • Vláknina 1543.9 mg
  • Vitamín A 1543.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme dvě třetiny másla, přisypeme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a dvě minuty podusíme. Podlijeme vínem a koňakem, dusíme ještě 5 minut.

  • 2

    Zeleninu zalijeme horkým vývarem, přidáme uvařenou rýži, pokrájené humří maso a vaříme 20 minut.

  • 3

    Z polévky vyndáme bobkový list, přidáme zbylou třetinu másla a důkladně rozmixujeme.

  • 4

    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře k receptu