Humrová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 897 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 44.6 mg
- Draslík 179.1 mg
- Vláknina 1543.9 mg
- Vitamín A 1543.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme dvě třetiny másla, přisypeme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a dvě minuty podusíme. Podlijeme vínem a koňakem, dusíme ještě 5 minut.
-
2
Zeleninu zalijeme horkým vývarem, přidáme uvařenou rýži, pokrájené humří maso a vaříme 20 minut.
-
3
Z polévky vyndáme bobkový list, přidáme zbylou třetinu másla a důkladně rozmixujeme.
-
4
Podáváme v polévkové míse.