Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Zelenina a houby po Řecku | Receptarium.cz

Zelenina a houby po Řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 436.8 mg
  • Vláknina 5302.6 mg
  • Vitamín A 5302.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém hrnci přivedeme vodu k varu, cibulky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme vroucí vodou. Necháme 2 minuty odstát, poté vodu slijeme a cibulky oloupeme.

  • 2

    Ze žampionů odřízneme třeně, velké plodnice můžeme nakrájet na menší kousky, malé plodnice necháme vcelku. Cukety po obou stranách seřízneme a škrabkou zčásti oloupeme. Poté nakrájíme na 5 mm silná kolečka.

  • 3

    Do hrnce dáme vodu, olivový olej, citronovou šťávu, proužky citronové kůry, na tenké plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou červenou cibuli, bobkový list, pepř, koriandr a oregano. Vše promícháme a vaříme 15 minut.

  • 4

    Přidáme do hrnce oloupané cibulky a vaříme dalších 5 minut. Poté vložíme žampiony a cukety, vaříme další 2 minuty. Všechny přísady přeneseme naběračkou s otvory do zapékací mísy a tekutinu v hrnci svaříme asi na 6 lžic. Svařenou tekutinu nalijeme na směs v zapékací míse a necháme vychladnout. Pak mísu přikryjeme a vložíme nejméně na 12 hodin do lednice.

  • 5

    Hotový pokrm posypeme nakrájenou petrželkou nebo koriandrem. Jako příloha je vhodný chléb focaccia.

Komentáře k receptu