Janija s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Fazole bílé
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 kg Vepřové maso libové
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 184.8 mg
  • Draslík 754.1 mg
  • Vláknina 12870.2 mg
  • Vitamín A 12870.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6329.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme den předem do studené vody. Scezené fazole zalijeme čistou vodou, osolíme, přidáme 1 stroužek česneku, celou oloupanou cibuli a vaříme doměkka.

  • 2

    V hrnci na oleji zpěníme 1 nadrobno pokrájenou cibuli.

  • 3

    Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na menší kostky a orestujeme na sádle se zpěněnou cibulí dozlatova. Orestované maso posypeme paprikou, přidáme nadrobno pokrájená rajčata, sůl a pepř.

  • 4

    K masu přilijeme 2 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí, přibližně 1 hodinu.

  • 5

    Když je maso měkké, přidáme k němu uvařenou fazoli, promícháme a krátce provaříme. Hotovou janiju dosolíme podle chuti, posypeme drobně pokrájenou mátou a saturejkou.

  • 6

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu